Mihkelson: Eesti võib ELi eelarvega rahule jääda

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Postimees / Scanpix

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kirjutab oma blogis, et Eesti võib ELi uue eelarvega rahule jääda, kuid eelarve tervikuna keskendub olevikule ega toeta maailmajao konkurentsivõime kasvu.

«Eesti võib oma tulemusega kõigiti rahule jääda. Olgugi, et maksimumeesmärgid jäävad saavutamata, ei peaks üldine vahendite kasv meile siiski muret valmistama,» kirjutas Mihkelson.

«Ometi ei saa jätta mainimata, et Euroopa Liidus süvenev tulevikudebatt ei kipu üldse peegelduma eelarveprioriteetides. Taaskord on liikmesriigid arusaadavatel põhjustel kaitseasendis. Esiplaanil on liikmesriikide erihuvid, taamal Euroopa üldhuvid,» jätkas Mihkelson. « Nii ongi endiselt võimalik, et Euroopa Liit keskendub põllumajandusele, aga mitte näiteks teadus- ja arendustegevusele.»

Mihkelson märkis, et EL eelarve periood peaks olema lühem kui seitse aastat.

«Seitse aastat on lihtsalt liiga pikk aeg tänases kiirelt muutuvas maailmas ning ehk on ka see üks põhjuseid, miks Euroopa on eriti viimasel kümnendil kaotanud dünaamikat ja reageerimisvõimet maailmas toimuva suhtes,» kirjutas Mihkelson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles