Swedbank IT värbamisspetsialist: välismaalased tulevad Eestisse tööle armastuse pärast

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarike.
Paarike. Foto: Lauri Kulpsoo

«Number üks põhjus, miks inimesed välismaalt Eestisse tööle tulevad, on Eesti naised ja mehed. Tullakse järgi oma armastatule,» rääkis Swedbank IT värbamisspetsialist Häli Õigus Excellence koolitus- ja arenduskeskuse värbamiskonverentsil.

Õiguse sõnul tõmbavad ka Eesti ülikoolid välismaalasi ligi, siia tullakse õppima. «IT-inimesed tulevad ka uudistama meie IT-edulugu,» rääkis Õigus. „Ja näiteks meil on olnud terviseprobleemidega kandidaate, kes tulevad siia puhta õhu ja mereläheduse pärast.»

Õigusse sõnul pole Eesti USA ja Lääne-Euroopa kandidaatide jaoks kõige atraktiivsem, kuid Ladina-Ameerika riikidest, Aasiast ja Türgist pärit inimesed tuleksid siia tööle küll. «Eesti on paljude töötajate jaoks pigem aken Euroopasse ja võimalus edasi liikumiseks,» ütles ta.

Swedbanki Grupi IT valdkonnas töötab 1400 inimest, neist 800 Rootsis ja ülejäänud Balti riikides. Üle grupi värvati eelmisel aastal kuni 100 infotehnoloogiaspetsialisti, neist kümmekond välismaalt. Õigus rääkis, et rahvusvahelises värbamises töötab hästi vana hea töökuulutus – inglise keeles mõistagi. «Keelenõudeta töökuulutustele reageeritakse päris hästi, samuti teeme me koostööd ülikoolidega ja kasutame enda kontaktvõrgustikke,» ütles ta. «Välismaalastega tuleb muidugi arvestada, et tihtipeale töötavad nad meil vähem aega, kuid miski ei garanteeri, et kohalikud töötajad siin kauem töötaksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles