Raskustes Alcatel-Lucenti tegevjuht vahetatakse välja

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alcatel-Lucenti lahkuv tegevjuht Ben Verwaayen.
Alcatel-Lucenti lahkuv tegevjuht Ben Verwaayen. Foto: SCANPIX

Prantsuse-USA telekomiseadmete tootja Alcatel-Lucenti tegevjuht Ben Verwaayen peaks täna teatama tagasiastumisest, kirjutab Wall Street Journal mitmetele ettevõtte juhatusele ja nõukogule lähedalseisvatele allikatele toetudes.

Tegevjuhi lahkumine on seotud telekomihiiglase pikaaegsete raskustega ning Verwaayeni võimetusega ettevõtet ümber pöörata. Selle kuue aasta jooksul, mis on möödunud Prantsuse Alcateli ühinemisest USA Lucent Technologies´iga, pole moodustunud suurettevõte suutnud konkurentidega sammu pidada, vahendab Wall Street Journal.

Käibe vähenemist ja hiigelkahjumeid on analüütikute hinnangul suurel määral mõjutanud ettevõtte äritegevuse killustatus.

Viimased viis aastat on Alcatel-Lucent investeerinud tohutuid summasid uue generatsiooni 4G võrkude arendusse, kuid Euroopa turul ei ole see end ära tasunud. Kui eelmisel nädalal avasid kaks Prantsusmaa suurimat telekomioperaatorit esimesed sellised võrgud Pariisis ehk Alcatel-Ludenti kodulinnas, kasutasid nad hoopis konkurentide toodetud seadmeid, mis ühildusid varasemate võrgutehnoloogiatega.

2008. aastal Alcatel-Lucentit tüürima valitud Verwaayen jääb allikate sõnul ajutiselt ametisse kuni uue juhi leidmiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles