Sony esitleb Playstation 3 järeltulijat ilmselt juba 20. veebruaril

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony Playstation 3 mängukonsool
Sony Playstation 3 mängukonsool Foto: SCANPIX

Sony teatas, et korraldab 20. veebruaril spetsiaalse Playstationi pressiürituse. Analüütikute hinnangul esitletakse seal Sony uue generatsiooni mängukonsooli, mis vahetab välja juba seitse aastat turul olnud Playstation 3.

Müügile jõuab Sony uus mängukonsool ilmselt aasta teises pooles, umbes samal ajal konkurent Microsofti uue, Xbox 360 välja vahetava mänguseadmega, kirjutab Wall Street Journal.

Mängukonsoolide tööstus on viimasel ajal olnud tugevas languses, näiteks USAs langesid detsembris NPD Groupi uuringufirma andmetel konsoolide, mängude ja lisatarvikute müüginumbrid üleeelmise aasta sama perioodi tulemusega võrreldes 22 protsenti.

Sony ja Microsofti kõrval kolmas populaarne tootja Nintendo tuli oma uue konsooli Wii U-ga välja juba eelmise aasta novembris, kuid selle müüginumbrid valmistasid pühadehooajal pettumust ning ettevõte oli sunnitud kärpima ka oma tulevasi müügiprognoose.

Sony Playstation 3 oli 2006. aasta novembris müügile tulles tolle aja kohta tõeline tehnoloogiaime, kuid suuresti tänu oma kõrgele hinnale ei ole see mängukonsoolide tööstust domineerinud samal määral, kui selle eelkäijad. Praeguseks on Playstation 3 müüdud ülemaailmselt veidi üle 70 miljoni eksemplari ehk vähem kui konkurente Xbox 360 ja Nintendo Wii'd.

Selleks, et muutuvate trendidega kaasa minna, plaanib Sony oma uude mängukonsooli senisest rohkem integreerida sotsiaalset mängukogemust ning selle asemel, et sarnaselt varasematele uuendustele parendada peamiselt riistvara võimsust, pühendutakse pigem kasutaja ja konsooli vahelise suhtluse arendamisele.

Kuigi uue Playstationi puhul kaaluti optilisest kettaseadmest loobumist ning ainult internetipõhisele mängude allalaadimisele üle minemist, loobuti sellest plaanist mängude suure andmemahu ning mõnede riikide aeglaste internetiühenduste tõttu. Ka Microsofti uue konsooli puhul ei ole kettaseadmest samadel põhjustel loobutud.

Kui Playstation 3-le tootsid protsessoreid koostööna IBM ja Toshiba ning graafika eest kandis hoolt Nvidia, siis uue konsooli puhul on Sony eelistanud AMD-d. See samm võib mitmete analüütikute hinnangul tekitada ühilduvusprobleeme praegusele süsteemile optimeeritud mängudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles