Tööotsijad on muutunud palju valivamaks

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õmblejad.
Õmblejad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Paljud tööandjad eeldavad endiselt, et inimesed tahavad nende ettevõttesse tööle tulla ja piisab vaid vabast töökohast kuulutamisest. Tegelikult aga pole see enam nii ja eriti valivad on noored tööotsijad.

«Tööotsijad, eriti noored, võtavad rahulikult, vaatavad ja võrdlevad ettevõtteid ja pakutut,» rääkis CV-Online väbamisspetsialist Kadri Mäe Excellence koolitus- ja arenduskeskuse värbamiskonverentsil. «Kui veel 2010. aastal taheti lihtsalt kuhugi tööle saada, siis nüüd enam niimoodi ei tormata.»

Mäe sõnul on vene rahvusest noortel tööturul selged eelised – neil on hea keeleoskus, nad räägivad heal tasemel eesti, vene ja inglise keelt. Nad on oluliselt motiveeritumad, paindlikumad, neil on hea suhtlusoskus ja nad oskavad end tööintervjuul paremini presenteerida.

CV-Online turundusjuhi Heiko Grossi sõnul on puudu ka lihttöölistest. «Põhjus on palgas - alla 800 euro inimene ei kaalugi tööle minekut. See on kriitiline piir. Põhjala tõmbab ja väga paljud lihttöölised on sinna ära läinud,» rääkis Gross. «Ka lihttöö puhul on oluline paindlikkus – siit küsimus tööandjatele, kui paindlikud te saate olla, kas on võimalik osaajaga töötamine, kas olete valmis võtma vanemaid inimesi ja sättima end töötajate järgi. Kui tööjõudu napib, siis tuleb mõelda, mida annab teistmoodi teha.»

Grossi sõnul on oluline, milliseid kanaleid lihttööliste värbamisel kasutada. « Pole mõtet Eesti Ekspressis kuulutada, et otsin tõstukijuhti. Lihtsam on küsida tõstukijuhi käest, kas sul on sõpra, kes ka tööd otsib,» rääkis Gross. «Väga paljudel lihttöölistel polegi CVd ja nad ei oskagi seda teha. Inimene võib olla väga sobiv kandidaat, aga ta lihtsalt ei oska ennast presenteerida.»

CV-Online'i statistika näitab, et kui näiteks 2009. aastal oli keskmiselt 90 kandidaati ühe lihttöö tööpakkumise kohta, kuid nüüd on see 20. Ka keskmiselt on tööpakkumisele reageerivate huviliste arv oluliselt langenud – 2010. aastal oli see keskmiselt 23, kuid praegu 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles