Riia lennujaam kehtestab Põhja-Euroopa madalaimad maksud

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk.
Ryanairi lennuk. Foto: AP / Scanpix

Riia lennujaama uus konkurentsiseadustega vastavusse viidud hinnakiri tähendab, et nende maksud saavad olema vähemalt Põhja-Euroopa madalaimad, vahendas uudisteagentuur LETA ajaleht Diena lugu. Samas võib see tähendada praegu sealt väga soodsalt lendavate Ryanairi ja Air Balticu piletite hinna tõusu, sest seni tegid lätlased neile 80-protsendilist allahindlust, tulevikus on aga maksud kõigile võrdsed.

LETA teatel on maksude alandamise heaks kiitnud juba Läti konkurentsinõukogu ja Riia lennujaama nõukogu. ELi reeglitega vastavusse viidud hindade kava on jõudnud ka transpordiministeeriumisse, kust see jõuab valitsuskabineti ette 5. mail.

Riia lennujaama nõukogu esimehe Baiba Broka sõnul esitavad nad valitsusele heakskiitmiseks lennujaamamaksud, mis on rohkem kui kaks korda madalamad praegustest – 2,1 kuni 2,8 latti (46-62 krooni) reisija kohta.

Lennujaama presidendi Krisjanis Petersi sõnul on tema prioriteet pidada kinni konkurentsinõukogu nõudmistest. Kuid ta tunnistas, et ootab Ryanairilt protesti.

Praeguste plaanide kohaselt peaks uus hinnakiri kehtima hakkama novembrist ja kehtima aasta aega, siis vaadatakse see taas üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles