Tänasest saab näha eeltäidetud tuludeklaratsiooni

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulude deklareerimine.
Tulude deklareerimine. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tänasest kuni 8.veebruarini saab e-maksuametis/e-tollis vaadata maksu- ja tolliametile teadaolevaid andmeid oma kulude ja tulude kohta, mis kantakse eeltäidetud tuludeklaratsioonile. 

Selleks, et tulude deklareerimine läheks lihtsalt ja kiirelt, soovitab maksu- ja tolliamet esitatud andmeid eelnevalt kontrollida. Juhul, kui e-maksuameti/e-tolli infolehel andmed puuduvad või need erinevad kliendile teadaolevatest, palume pöörduda väljamakse tegija või kulu saaja poole palvega puuduvad andmed maksuhaldurile elektrooniliselt esitada või esitatud andmed parandada.

Kui tööandjad, koolitusasutused või teised asutused ei saa andmeid elektrooniliselt esitada või neid parandada, tuleb andmed tuludeklaratsioonil ise parandada. Sellisel juhul palub amet kulu tegemist tõendavad dokumendid esitada deklareerijal.

Laenuintresside andmeid saab oma eeltäidetud tuludeklaratsiooni jaoks edastada elektrooniliselt läbi internetipankade. Intresside andmed tuleks edastada kindlasti enne tuludeklaratsiooni täitmist. Täiendavat infot intresside kohta saab klient oma pangast.

2012. aastal võetud eluasemelaenude puhul kontrollib maksuhaldur laenuintresside õiget deklareerimist ja laenu sihtotstarbelist kasutamist, et tagada õige deklareerimine kohe esimesel aastal.

E-maksuametis/e-tollis saab tuludeklaratsiooni esitada alates 15. veebruarist.

Deklaratsioone saab kuni 1. aprillini esitada e-maksuameti/e-tolli kaudu või maksu- ja tolliameti teenindusbüroodes.

Maksumaksjatele, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni elektrooniliselt, kelle deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli ja kes olid möödunud aasta jooksul seaduskuulekad, alustab amet tulumaksu tagastamist hiljemalt 28. veebruaril.

Juhul kui inimene esitas oma eelmise, 2011. aasta tuludeklaratsiooni hilinemisega, st pärast 2. aprilli 2012, või tal olid maksuvõlad 15. veebruarist 2012 kuni 14. veebruarini 2013, siis tuleb maksutagastust oodata kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles