Dell läheneb ettevõtte börsilt väljaostmisele

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delli tegevjuht ja asutaja Michael Dell.
Delli tegevjuht ja asutaja Michael Dell. Foto: SCANPIX

Maailma üks suurimaid personaalarvutitootjaid Dell on lähenemas ettevõtte asutaja ja juhi Michael Delli ja erakapitalifirma Silver Lake'i juhtimisel kokkuleppele, millega lahkutakse ettevõtte väljaostmise teel börsilt.

Delli väljaostukonsortsium soovib väljaostuhinnaks määrata 13-14 dollarit aktsia eest, mis teeks ettevõtte väärtuseks 22,6 - 24,4 miljardit dollarit, kirjutas Reuters reedel.

Suurema osa ettevõttest omandaks tehingu tagajärjel Michael Dell, väiksemad osad jääks Silver Lake´ile ja Microsoftile. Hetkel omab Michael Dell 14 protsenti ettevõtte aktsiatest.

Eelmise nädala neljapäeval New Yorgis kohtunud  investeerimisgrupp on Reutersi annüümsete allikate sõnul suutnud väljaostuks garanteerida neljalt investeerimispangalt Barclays'ilt, Bank of America Merrill Lynchilt, Credit Suisse'ilt ja RBC Capitalilt  kuni 15 miljardi dollari väärtuses laenu.

Reutersi andmetel võis tehing toimuda juba möödunud nädalavahetusel, avalikkusele ei ole sellest hetkel veel teada antud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles