Muumimaa kisub eestlasi endiselt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muumid
Muumid Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Reisibüroo Wris teatel eelistavad Eesti pered reisisihtkohadena Soomet ja Rootsit, kus on tõmbenumbriteks Muumimaa, Pipi kodu Vimmerbys ja suured lõbustuspargid.


WRIS juhatuse liikme Krista Esta sõnul on kliendid möödunud aastaga võrreldes muutunud hinnatundlikumaks ja ettevaatlikumaks. «Suvehooaja reiside valikul tuntakse huvi eeskätt lähisihtkohtade ja viimase hetke pakkumiste vastu. Samas on huvi välisreiside vastu jätkuvalt suur ka peredega reisijate seas, sest Eestis perega puhkamine on endiselt kallim kui mõnes välismaa kuurordis,» rääkis Esta.

Eestlaste seas on saabuva puhkustehooaja lemmiksihtkohtadeks päikeselised Kreeta, Hispaania ja Itaalia, samuti Prantsuse Riviera. Populaarsed on ka Bulgaaria ja Horvaatia kuurordid ning Türgi. Perereiside eelistatumad sihtkohad on naaberriigid Soome ja Rootsi, kus on tõmbenumbriteks Muumimaa, Pipi kodu Vimmerbys ja suured lõbustuspargid. Huvi tuntakse ka Läti (Jurmala veepark) ja Leedu (Palanga) vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles