Õigusabikulude kindlustamine kasvab hoogsalt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa suurima õigusabikulude kindlustusseltsi D.A.S. kindlustusportfell Eestis kasvas tänavu I kvartalis võrreldes eelmise aasta lõpuga ligi 70 protsenti, mis on vastupidine elu- ja kahjukindlustuse mahtude üldisele vähenemisele.


Kui eelmise aasta lõpul oli D.A.S. õigusabikulude kindlustuse kindlustusportfell 786 000 krooni, siis tänavu I kvartali lõpus oli see kasvanud 1 335 000 kroonini ning varade maht ligi 43 miljoni kroonini. Võrreldes 2008. aasta esimese kvartaliga kasvas kindlustusportfell koguni üle viie korra.

Kasvanud kindlustushuvist tingituna loodi kindlustusseltsis I kvartalis juurde 9 töökohta. Töökohtade loomist on tänavu kavas jätkata, et laiendada ettevõtte müügi- ja teenindusvõrku kõigisse maakondadesse.

«Ligi 70-protsendine kindlustusportfelli kasv näitab selgelt, et majanduskriisi ajal loevad inimesed senisest hoolikamalt raha ega maksa kergekäeliselt kinni kellegi teise põhjustatud kahju,» ütles D.A.S. õigusabikulude kindlustuse juhatuse liige Maiko Kalvet. Ta lisas, et pingeline olukord majanduskeskkonnas ning peagi jõustuv uus töölepinguseadus suurendavad õiguslike vaidluste arvu veelgi.

1928. aastal asutatud D.A.S. on Euroopa suurim õigusabikulude kindlustaja, mis tegutseb 16 Euroopa riigis. Eestis 2006. aasta novembrist tegevust alustanud äriühing pakub erinevate õigusabikulude kindlustamist, juriidilist nõustamist ja õiguslike huvide kaitsmist nii era- kui äriklientidele Eestis ja välismaal.

D.A.S. hüvitab klientidele advokaatide, tunnistajate ja ekspertide tasud, riigilõivud, kohtuotsuse järgi väljamõistetud vastaspoole kohtukulu, reisikulu välismaistes kohtutes toimuvatele istungitele ja täitekulu ning tasub vajadusel kliendi eest ka kautsjoni.

Näiteks Saksamaal on tavaline, et autoomanik sõlmib lisaks liikluskindlustusele ja kaskokindlustusele ka õigusabikulude kindlustuse, mis kaitseb nii autoomanikku, kasutajaid kui ka kõiki kaasreisijaid juriidiliste vaidluste korral. Eestis algavad õigusabikulude kindlustuse hinnad alates 42 kroonist kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles