Leedu president: eurokriisi pole olemas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė. Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė  ei usu, et Euroopas on eurokriis, tema arvates on tegemist majandusliku ja poliitilise valitsuskriisi, otsustusprobleemide ja mõnede liikmesriikide vastutustundetu käitumisega.

Grybauskaitė ütles reedel Müncheni julgeolekukonverentsil, et ei saa aktsepteerida jutte «eurokriisist».

«Minu arvates ei ole see üldse eurokriis. Sest probleeme on ka mõnedes liidu liikmesriikides, kes üldse eurot ei kasuta. See on majanduslik ja poliitiline valitsuskriis, millest me räägime. Ja kui rääkida instrumentidega, mis on juba aastakümnete eest koos euroga paika pandud, siis selliseid instrumente on meil palju, nende hulgas stabiilsus- ja kasvupakt. Kui me oleksime neid kasutanud, ei oleks me kunagi olukorras, kus mõned Euroopa riigid täna on.»

Leedu presidendi arvates on mõned riigid tähtsate otsustega hiljaks jäänud või on sammud ebapiisavad. Vastutuse võtmise asemel süüdistavad nad teisi, pahandas ta.

«Mina ütlen, et me saame kõigega hakkama, kui meil on tahe ja me teeme seda üheskoos,» kinnitas Grybauskaitė.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles