Kinnisvarafirmade liit: turu põhi saabub euro tulekuga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurodest püstitatud majake
Eurodest püstitatud majake Foto: SCANPIX

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) tänasel konverentsil spekuleeriti kinnisvaraturu põhja üle, EKFLi tegevdirektori Tõnis Rüütli sõnul saabub turu languse lõpp koos euro kasutuselevõtuga.

Rüütel rääkis BNSile, et kui Eestis on euro kasutusel, on selgelt ka kinnisvaraturu põhi käes. Rüütli sõnul on eurol emotsionaalne väärtus ja selle taga ka suurem usaldus.

Üldiselt tõdeti Rüütli sõnul konverentsil, et turu põhi on käes tõenäoliselt aastal 2010 ning aastal 2011 võiks turuolukord paranema hakata.

Rüütel märkis, et konverentsil oli ka vastakaid arvamusi, mis puudutasid näiteks vaba kapitali.

SEB juhatuse liikme Riho Undi hinnangul ei ole raha veel maailmast otsa saanud ega kunagi ka seisnud. YIT Ehituse juht Priit Sauk aga märkis, et oleme siiski olukorras, kus pankadelt on suhteliselt võimatu raha saada.

Rüütli sõnul on õige, et raha pole veel otsas ning lisas, et eraisikutel on pankades veel piisavalt raha. «Hetkel on aga kinnisvaraturg lihtsalt jääs,» lisas ta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles