Seeder: Eesti huvi on uue perioodi toetuste kiire rakendamine

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Toomas Huik

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus täna Lätis Balti riikide kollegidega, et arutada Euroopa Liidu uue rahastamisperioodi põllumajandus- ja maaelutoetuste kiireks rakendamiseks vajalikke edasisi samme.  

«Meie eesmärk on võimalikult kiiresti uue perioodi toetusvõimalusi rakendada, et ei tekiks pikka üleminekuperioodi,» ütles minister Seeder.

«Me loodame, et ülemkogust tuleb Eesti jaoks positiivne otsus ning protsess uue perioodi ettevalmistustega saab tempokalt edasi minna.»

Balti riikide põllumajandusministrid arutasid tänasel kohtumisel peamiselt rohestamist, kvootide kadumist ja maaelu arengut puudutavaid rakenduslikke küsimusi.

«Kuidas suunata toetused paremini tegelikele põllumajandustootjatele – see on järgmise perioodi suur väljakutse,» rääkis Seeder.

Rohestamise osas rõhutati, et seatavad nõuded peavad arvestama riikide eripärasid ja senist panust looduskeskkonna hoidmisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles