Ukraina peaminister: Gazpromi arve on kolme kuu pensionide väljamakse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Mõkola Azarov
Ukraina peaminister Mõkola Azarov Foto: SCANPIX

Ukraina püüab suurte pingutustega kindlustada oma energiajulgeolekut, Gazpromi esitatud 7 miljardi dollari suurune arve on riigi kolme kuu pensionite väljamakse, ütles peaminister Mõkola Azarov.

«Riik teeb tohutuid pingutusi, et kindlustada oma energeetiline sõltumatus, te teate, miks,» ütles ta reedel Kiievis ajakirjanikele. «Gazpromi viimane arve on hiiglaslik 7 miljardit dollarit. See on jämedalt öeldes kolme kuu pensionide väljamakse kõigile meie pensionäridele,» ütles ta.

Ukraina riiklik energiafirma Naftogaz kinnitas, et on saanud Gazpromilt arve gaasi eest, mida 2009. aasta lepingu tingimuste kohaselt Ukraina möödunud aastal ei importinud.

Naftogaz teatas, et on kõik arved maksnud tähtaegselt ja täies mahus ning on Vene firmat teavitanud kavatsusest vähendada alates 2012. aastast Vene gaasi ostmist.

Ukraina ostis 2012. aastal Venemaalt 33 miljardit kuupmeetrit gaasi, kuigi 2009. aastal sõlmitud kokkulepe nägi ette impordimahuks 52 miljardit kuupmeetrit.

Leping näegi ette ka võimalust, et gaasikogust võib konkreetsel aastal vähendada maksimaalselt viiendiku võrra, kuid tingimusel, et selles lepitakse kokku mitte hiljem kui kuus kuud enne konkreetse aasta algust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles