Saku juht: klaaspudeli õlut filtreerime ainult meie
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku õlletehase juhatuse esimees Veli Pekka Tennilä teatas oma konkurendi Tarmo Noobi jutu peale, et Tartus sama tehnoloogia ammu kasutusel, et pudeliõlle filtreerimist ei kasuta siiski ükski teine Eesti tootja.
«Kristallfiltreerimise tehnoloogia eesmärk on anda vaadiõlle värskus ka pudeliõllele, sest pudelist juuakse Eestis kõige enam õlut ja see mõjutab turu kvaliteeditaset kõige rohkem. Teame, et pudeliõllede puhul ei kasuta täna kristallfiltreerimist ükski teine tootja Eestis,» selgitas Tennilä.
Saku õlletehas on ka eelnevalt oma õllesid filtreerinud. «Saku Õlletehas on läbi aegade kasutanud mitmeid filtreerimise võimalusi, nii pulber- kui ka pappfiltrit, millele lisati täna täiendav ja kolmas filtreerimine - kristallfiltreerimine. Kasutades lisaks veel ka kristallfiltreerimist, ei pea õllesid termiliselt töötlema ning õlu on kauem värske ja maitse puhtam,» rääkis Tennilä.