Rein Kilk nõuab kohtus Pärnu Sadama aktsiate ostueesõigust

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Peeter Langovits

Ettevõtja Rein Kilgile kuuluv AS Transcom teatas, et esitas Harju Maakohtule hagi ASi Pärnu Sadam aktsiate ostueesõiguse kasutamiseks.

«ASi Pärnu Sadam kaasaktsionäri väide, et jäime oma ostueesõiguse rakendamise soovist teatamisega hiljaks, on väär. Kuna kaasaktsionär kahel korral tehingusse ei tulnud, siis ei jäänud meil muud üle kui esitada aktsiate üleandmiseks hagiavaldus Harju Maakohtule,» ütles AS Transcom nõukogu esimees Rein Kilk.

«Kohus rahuldas meie  taotluse hagi tagamiseks, mis tähendab, et kuni kohtumenetluse lõpuni on Endel Siffile kuuluval ASil Logman Invest ja ka meie senistel kaasaktsionäridel keelatud Pärnu Sadama aktsiaid edasi müüa, pantida või võtta miskit muud ette, et Transcomi nõude täitmist raskendada.»

«Transcom on seisukohal, et senise kaasaktsionäri ASi A&O mistahes vastuväited selle kohta, et Transcom ei esitanud A&Ole avaldust ega teavitanud A&Od ostueesõiguse teostamise soovist tähtaegselt, on pahatahtlikud, rajanevad A&O poolsel teadlikul õiguste kuritarvitamisel ja on täielikult põhjendamata,» kinnitas ASi Transcom esindav vandeadvokaat Ramon Rask.

Ramon Raski sõnul saadeti ASi A&O omanikele Juhan Pihelbule ja Mati Einmannile 17. jaanuaril nii e-mailid kui ka tähitud kirjad, lisaks postiljonidele toimetas 18. jaanuaril Pärnus dokumente eri aadressidel kätte ka kaks kohtutäiturit.

Ramon Raski sõnul anti ostueesõiguse kasutamissoovi kinnitavad dokumendid üle ka Einmanni ja Pihelbu advokaatidele. «Lisaks said nii Einmann kui Pihelbu ka SMSe nii minult kui ka teistelt isikutelt, kus neid teavitati ostueesõiguse avalduse esitamisest,» loetles Ramon Rask.

«Seega, Transcom mitte ainult ei toimetanud avaldust A&Ole õigeaegselt kätte, vaid tegi endast kõik mõistlikult ja ebamõistlikult oleneva, et A&Ol tekiks võimalus avaldusest teada saada ja sellega tutvuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles