Eestisse Mehhikost ja USAst sealiha ei tarnita

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eestisse seagripist enim haaratud Mehhikost ja USAst sealiha ei tarnita, kinnitas veterinaar- ja toiduameti peadirektor.


Teoreetiliselt on seagripi jõudmine Eestisse võimalik reisivate inimeste kaudu, ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel Vikerraadio saates «Uudis+», vahendab ERR Uudised.

«Positiivne pool on see, et traditsiooniliselt puudub igasugune elussigade ja sealiha import, mis on vaieldamatult selle viiruse reservuaari tekkeks kõige suurem risk, aga inimeste liikumise ja reisimisega seotud haigusjuhud kindlasti ei ole välistatud,» rääkis ta.

Pärtel lisas, et kuumtöödeldud lihatooted on täiesti riskivabad, kuna viirus hävib 70 kraadi juures peaaegu momentaalselt.

Mehhikos puhkenud seagripi epideemia ohvrite arv on kerkinud 103ni.

Teateid seagrippi nakatunud inimeste kohta on saabunud ka USAst, Kanadast ja Hispaaniast.

Viimased teated seagripikahtlusega haigete kohta on tulnud BBC andmeil Uus-Meremaalt, Iisraelist, Prantsusmaalt, Brasiiliast, Austraaliast ja Suurbritanniast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles