ZTE keskendub kasumimarginaalide tõstmiseks tippklassi nutitelefonidele

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ZTE logo
ZTE logo Foto: SCANPIX

Hiina tehnoloogiaettevõte ZTE plaanib kasumimarginaalide kasvatamise eesmärgil suurendada käesoleval aastal oma kõrgema hinnaklassi nutitelefonide müüki.

ZTE kavatseb sel aastal müüa üle maailma 50 miljonit nutitelefoni, mille tekitatud käive peaks moodustama 70 protsenti ettevõtte kogu tarbeelektroonika seadmete müügitulust, ütles ZTE mobiilsete seadmete äristrateegia juht Lv Qianhao Reutersile.

IDC uuringufirma andmetel on ZTE maailmas Samsungi, Apple'i, Huawei ja Sony järel suuruselt viies nutitelefonitootja.

ZTE on saavutanud globaalsel nutitelefonide turul küll arvestatava turuosa, kuid selle kasumimarginaalid on olnud odavama hinnaklassi telefonidele keskendumise tõttu tugeva surve all. See oli ka üheks põhjuseks mitmete telekomiseadmete äriprojektide viibimise kõrval, miks eelmisel nädalal pidi ettevõtte teatama 467 miljoni dollari suurusest aastakahjumist.

«Me soovime suurendada kesk- ja tippklassi nutitelefonide osakaalu, see on suund, mille me oleme võtnud,» ütles Lv, näidates ajakirjanikele Grand S ja Grand Era nutitelefone ja Grand Memo tahvelarvuti-nutitelefoni hübriidi.

ZTE tarnis eelmisel aastal 35 miljonit nutitelefoni ning nutitelefonide käive moodustas 60 protsenti ettevõtte tarbeelektroonika seadmete müügitulust.

ZTE tahvelarvutite käive aga ei suutnud Apple'i ja Samsungi toodetega konkureerides püstitatud eesmärke täita. Eelmisel aastal tarniti vaid 560 000 tahvelarvutit, mis jäi väga kaugele aasta alguses püstitatud sihist, mille järgi loodeti ületada ühe miljoni müüdud tahvelarvuti piir. Selleks aastaks ZTE strateegiajuht tahvelarvuti üksuse müügiprognoose ei soostunud avaldama.

Kõik ZTE tahvelarvutid jooksutavad praeguse seisuga Google'i Androidi operatsioonisüsteemi, kuid tooteportfelli mitmekesistamise eesmärgil tarnitakse käesoleval aastal ka Windowsi platvormi kasutavaid tahvelarvuteid, nende osakaal peaks Lvi sõnul  olema umbkaudu 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles