Swedbank plaanib omanikutulu kahekordistada

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki juht Michael Wolf.
Swedbanki juht Michael Wolf. Foto: SCANPIX

Rootsi Swedbanki neljanda kvartali tulud olid oodatust paremad ning sellest saavad osa ka aktsionärid. Ettevõte muudab oma senist dividendipoliitikat ja plaanib omanikutulu peaaegu kahekordistada.

Swedbanki grupi tegevuskasum oli eelmise aasta viimases kvartalis 4,977 miljardit krooni. Aasta varem samal ajal oli ettevõtte kasum 1,753 miljardit krooni, edastab Svenska Dagbladet. Analüütikud olid kasuminumbriks prognoosinud 4,397 miljardit.

Ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku maksta aktsionäridele dividendi 9,90 krooni aktsia kohta. Võrdluseks, eelmisel aastal maksis Swedbank aktsionäridele omanikutulu 5,30 krooni aktsia kohta.

Swedbanki juhatuse esimees Michael Wolf selgitas, et ettevõtte muutis dividendipoliitikat ning nüüd läheb majandusaasta kasumist omanike vahel jagamiseks 70 protsenti varasema 50 protsendi asemel.

Wolf kinnitas ka, et täna on Swedbank kõige tugevamate Rootsi pankade seas ja nende üldriskid on madalad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles