Maksuamet tahab Refondalt miljoneid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Refonda vanametallikokkuost Tartus Vitamiini tänaval.
Refonda vanametallikokkuost Tartus Vitamiini tänaval. Foto: Margus Ansu

Maksuamet nõuab BLRT Gruppi kuuluvalt vanametalli käitlejalt Refondalt koos intressidega 180 miljonit krooni. Refonda on nõude vaidlustanud, kuna leiab, et pole seaduste vastu eksinud.


Põhja maksu- ja tolliamet esitas Refondale 20. veebruaril maksuotsuse, milles nõuab 2006. aasta eest täiendavalt 116,6 miljonit krooni erijuhtude tulumaksu ja käibemaksu, kirjutab

Äripäev

. Tänase päeva seisuga on summale lisaks tiksunud intressi 64 miljonit krooni.

«Maksuhalduril, kes ei oma vastutust, on lihtne otsuseid vastu võtta,» ütles BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman. «Ilmselt mäletame veel Sylvesteri juhtumit, kus lõppvastutajaks oleme maksumaksjatena meie kõik.»

Kuigi maksuamet keeldub maksusaladuse kaitse kohustustele viidates igasugustest kommentaaridest asja kohta, sattus Refonda maksuinspektorite huvisfääri ilmselt seoses mitme vanametallihankijatest arvevabriku kriminaalasja uurimisega. Nimelt karistasid erinevad maakohtud eelmise aasta mais-juunis kolme seltskonda, kes panid näiliku vanametalli müügiskeemiga toime kümnete miljonite kroonide ulatuses käibemaksupettusi. Ja vähemalt ühes, OÜd Laheinvest puudutavas kohtuotsuses figureerivad petuskeemis osalenud firmadelt vanametalli ostjana Refonda ja veel kümme osaühingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles