Suurbritannia esirikkurid on Mittal ja Abramovitš

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitš
Roman Abramovitš Foto: SCANPIX

Vene miljardär ja Inglise jalgpalliklubi Chelsea FC omanik Roman Abramovitš säilitas oma teise koha Suurbritannia rikaste edetabelis ja seda vaatamata varanduse enam kui 40-protsendisele vähenemisele.


Ajalehe

The Sunday Times

andmetel on Ühendkuningriigi rikkaimaks inimeseks India päritolu terasemagnaat Lakshmi Mittal, kelle varanduse hinnanguline suurus on 10,8 miljardit naela.

Mittal oli rikkurite tabeli liider ka eelmisel aastal, kuid siis hinnati tema vara suuruseks 16,9 miljardi naela. Aasta jooksul on see vähenenud 64 protsenti.

Roman Abramovitši varandus on eelmise aasta 11,7 miljardi nael tasemelt kukkunud 7 miljardi naelani ja seda aktsiate odavnemise ning investeeringute kokkukuivamise tõttu.

Rikkaima Suurbritannias sündinud miljardäri, Westminsteri hertsogi leiab tabeli kolmandalt kohalt. Tema varandus on aastaga vähenenud 7 protsenti 6,5 miljardi naelani.

Suurbritannia 1000 rikkaima inimese varandus on aastaga vähenenud kokku 155 miljardi naela võrra. Miljardäride arv kukkus 75-lt 43ni.

The Sunday Times paneb tabeli internetti üles teisipäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles