IRL tahab tõsta tulumaksuvaba miinimumi juba järgmisest aastast

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Andres Haabu / Postimees

IRL tegi koalitsioonipartnerile Reformierakonnale täna ettepaneku tõsta tulumaksuvaba miinimumi järgmisest aastast.

«Maksualaseks prioriteediks tuleb seada  tulumaksuvaba miinimumi tõstmine. Kui majanduskasv ja maksulaekumised on ootuspärased, siis tuleks seda teha juba järgmisest aastast,» ütles IRLi esimees Urmas Reinsalu.

Reinsalu tõdes, et juhul, kui lepitakse kokku, et tulumaksuvaba miinimum tõuseb järgmisest aastast, tuleb sellega  arvestada kevadel riigieelarve strateegia koostamisel, andes vastava lähteülesande rahandusministrile. Reinsalu sõnul oleks tulumaksuvaba miinimumi tõus võimalik katta majanduskasvust.

Reinsalu sõnul on IRLi eesmärk liikuda 500 euro suuruse tulumaksuvaba miinimumi suunas.

Rahandusminister Jürgen Ligi tõdes eelmisel nädalal, et peab maksuvaba miinimumi tõus olema järgmine tulumaksukergendus päras seda, kui maksumäär alaneb 2015. aastal 20 protsendile.

Ka Majanduskoostöö- ja arengu organisatsiooni (OECD) märkis mullu oktoobris avaldatud raportis, et Eestis on väiksema sissetulekuga inimeste maksumäär teiste riikidega võrreldes kõrge ning seepärast tasuks kaaluda maksuvaba miinimumi tõstmist.

Praegu on tulumaksuvaba tulu 144 eurot kuus ehk 1728 eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles