Ryanairil läheb oodatust veelgi paremini

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi juht Michael O´Leary poseerib Roomas ajakirjanikele.
Ryanairi juht Michael O´Leary poseerib Roomas ajakirjanikele. Foto: SCANPIX

Iiri odavlennufirma Ryanair suutis analüütikuid üllatada, teenides viimases kvartalis oodatust suurema kasumi ning tõstis kogu majandusaasta kasumiootust.

Samal ajal kui enamik lennufirmasid raskustega maadlevad, teenis Ryanair detsembriga lõppenud, ettevõtte jaoks kolmandas kvartalis  18,1 miljonit eurot  kasumit. Aasta varem oli ettevõtte kasum 14,9 miljonit eurot, vahendab Bloomberg.

Ryanair teatas, et ootab märtsiga lõppeva majandusaasta puhaskasumiks nüüd 540 miljonit eurot varem prognoositud 490 miljoni  asemel.

Viimases kvartalis kasvas keskmine piletitulu 8 protsenti, sest teenindatud reisijate arv kosus 3 protsenti 17,3 miljonini.

«Jõulueelne müük läks väga hästi ning keskmine käive kasvas, mistõttu meil läks oodatust paremini,» tõdes ettevõtte finantsjuht Howard Millar.

Ryanairi käive kasvas viimases kvartalis 15 protsenti 969 miljoni euroni, samas kui kütusearve kerkis pea veerandi võrra 81 miljoni euroni, märkis firma juht Michael O’Leary.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles