Juht, juhi vähem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemus ja alluv.
Ülemus ja alluv. Foto: http://casestudy.co.in/wp-content/uploads/2010/11/badboss.jpg

Tahad juhina edukas olla? Siis lõpeta pisiasjades urgitsemine – nn mikromajandamine – ja lase alluvatel rahulikult tööd teha.

Nagu kinnitab Northwesterni ülikooli juhtimisprofessor Keith Murnighan, on edukaimad juhid need, kes praktiliselt kogu tavatöö oma alluvatele delegeerivad.

Tänu sellele on neil kui juhtidel aega organiseerida tööd tervikuna ja jälgida, kuidas inimestel läheb.

«Juhid kalduvad liiga palju ise tegema,» kinnitab professor Murnighan ja lisab, et sellisel juhul saavadki nad külge mikromänedžeri sildi.

Oma raamatus «Do Nothing! How to stop overmanaging and become a great leader» soovitab professor Murnighan liidritel oma alluvaid usaldada ja neile rohkem tegevusvabadust võimaldada.

Samuti oleks hea, kui juhid töötajate seas ringi liiguksid ja küsiksid neilt «Kuidas sul läheb?» ning «Kas ma saaksin midagi teha, et sul oleks lihtsam töötada?»

Need kaks küsimust näitavad professori sõnutsi, et juht hoolib oma töötajatest ning tunneb huvi selle vastu, kuidas neil töö sujub.

«Kui sa tunned, et tegevjuht hoolib sinust, oled sa paremini motiveeritud,» usub professor.

Copyright The Financial Times Limited 2013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles