G7 riigid loodavad näha majanduses kosumise märke veel sel aastal

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G7 riikide kohtumisest teavitava plakati tagant paistab USA rahandusminister Timothy Geithner.
G7 riikide kohtumisest teavitava plakati tagant paistab USA rahandusminister Timothy Geithner. Foto: Reuters / Scanpix

Arenenud tööstusriikide grupp G7 loodab näha esimesi märke maailmamajanduse kosumisest selle aasta lõpus.


Washingtonis kohtunud rahandusministrid ja keskpankade juhid hoiatasid samas aga liigse optimismi eest, vahendas AFP.

USA, Suurbritannia, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia ja Jaapani esindajad väitsid ametlikus avalduses, et viimasel ajal ilmnenud andmete viitavad riikide majanduslanguse pidurdumisele ja isegi mõningasele stabiliseerumisele.

G7 riikide värske ennustus on optimistlikum kui veebruaris avaldatud raport, milles hoiatati tõsise majanduslanguse eest kogu 2009. aasta ulatuses ega mainitud sõnagi stabiliseerumist.

Keskpankurid ja rahandusministrid hoiatavad aga endiselt, et toibumine pole veel päris kindel.

«Oleme mõningal määral julgemad, kuid on vale teha lõppjäreldus, nagu oleks me juba pääsemas sellest pimedusest, kuhu maailmamajandus kukkus eelmise aasta sügisel,» rääkis Ühendriikide rahandusminister Timothy Geithner.

G7 riigid lubasid astuda samme suurte finantsettevõtete majandusliku olukorra parandamiseks. Näiteks Rahvusvaheline Valuutafond IMF on nõudnud arenenud tööstusriikidelt lisaabinõusid pangabilansside puhastamisel halbadest laenudest, mis on põhjustanud ebakindlust maailmamajanduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles