Riigikohus: Citypark ei saa juurdepääsu autoomanike andmetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citypark parkla.
Citypark parkla. Foto: Liis Treimann / Postimees

Autoomanike andmete väljastamisest keeldunud maanteeamet jäi vaidluses eraparklate omaniku Cityparkiga lõplikult võitjaks, kuna riigikohus otsustas Cityparki kaebust mitte menetleda.

Liiklusregistri andmetele ligipääsu taotlenud Citypark sai mullu kevadel võidu Tallinna halduskohtus, kuid jäi sügisel Tallinna ringkonnakohtus kaotajaks. Ettevõte esitas kassatsioonkaebuse riigikohtule, mis otsustas neljapäeval kaebust mitte menetleda, kirjutab BNS.

Citypark soovis maanteeametilt ligipääsu liiklusregistri andmetele, mis võimaldaks firmal esitada eraparklates parkimistasu maksmata jätnud juhtidele rahalisi nõudeid. Kuna ettevõttel ei ole ligipääsu liiklusregistrile, ei ole Cityparkil andmeid parkivate autode omanike või kasutajate kohta.

Citypark esitas 2011. aasta 8. augustil maanteeametile taotluse saada ligipääsu liiklusregistri andmetele, millest maanteeamet sama aasta 7. septembril keeldus. Citypark pöördus seejärel Tallinna halduskohtusse, mis tühistas mullu 3. aprillil maanteeameti otsuse.

Maanteeamet kaebas halduskohtu otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse, mis andis mullu 9. novembril õiguse maanteeametile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles