Lääne ökonomistid: Kudrin ei näe stressis inimesena välja

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksi Kudrin (esiplaanil), tema taga Maailmapanga ekspresident James David Wolfensohn
Aleksi Kudrin (esiplaanil), tema taga Maailmapanga ekspresident James David Wolfensohn Foto: Reuters / Scanpix

Lääne ökonomistid andsid ootamatult hinnangu Vene asepeaministri ja ühtlasi rahandusministri Alksei Kudrini psühholoogilisele seisundile kohtumisel Washingtonis Petersoni rahvusvahelises majandusinstituudis.


«Mul on väga hea meel, et täna pole näha, nagu oleks teil stress,» ütles üks Venemaa majandusest koostatud raamatu autoritest, ökonomist ja politoloog Andrew Kuchins

Interfaxi

vahendusel.

Kudrin tõdes, et tema stressist sai arutelu objekt meedias pärast esinemist rahandusministeeriumi kolleegiumis.

Rahandusministri jutu järgi aitasid Venemaad viimastel aastatel kolm asja: rekordiliselt kõrge nafta hind, nafta hinnatõusu periood oli kogu vaatlusajaloo pikim ja Venemaa suurendas naftatootmist alates 2000. aastast kümne protsendi võrra.

Tänu neile olid olemas soodsad välistingimused Venemaa majanduse tõusuks. Ministri prognoosi järgi sellised ajad lähima 10-20-50 aasta jooksul ei kordu.

Kudrini sõnul jätsid mitmed väljaanded ära sõna «välistingimused» ja kirjutasid, et majanduslikud tingimused Venemaal lähima 50 aasta jooksul soodsamaks ei muutu.

Üks ajalehtedest pealkirjastas materjali «50 aastat kriisi», lisas Kudrin.

Tveri ühe tehase töölised küsisid peaminister Vladimir Putinilt, et kuidas Kudrin teab, et kriis kestab 50 aastat. «Kudrin on stressis, kõik avaldavad talle survet,» vastas seepeale Putin.

«Sellepärast on mul hea meel, et ma ei näe stressis inimesena välja,» ironiseeris Kudrin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles