Uuring: 2016. aastal on maailmas miljard 4G andmeside kasutajat

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi 4G modem
Samsungi 4G modem Foto: SCANPIX

4G LTE andmeside kasutajate arv on viimase kolme aasta jooksul kasvanud tuhandetest miljoniteni ning uuringufirma iSuppli hinnangul on standardi kasutusele võtmine jätkumas ka tulevikus sama plahvatuslikus tempos.

Kui 2010. aastal oli maailmas vaid 600 000 4G kasutajat, siis 2012. aastal juba pea 100 miljonit, viimatinimetatud arv peaks iSuppli uuringu järgi sel aastal kahekordistuma, vahendab CNET.

Sama uuringu järgi on 2016. aastaks maailmas üle miljardi neljanda generatsiooni andmeside kasutaja.

«LTE on saamas tõeliselt globaalseks tehnoloogiastandardiks ning sellega kaasnevad mitmed väljakutsed ja võimalused,» kommenteeris iSuppli vanemanalüütik Wayne Lam uuringut.

«Kiire omaksvõtt tarbijate poolt annab hoogu toodete innovaatilisusele, seda eriti nutitelefonide puhul, kuid probleemid nagu levispektri killustatus jäävad LTE tööstust painama, nõudes samuti tähelepanu,» ütles ta.

2010. aastal ennustasid analüütikud, et LTE kasutajate arv ületab 300 miljoni piiri 2015. aastal, kuid kuna tehnoloogia on kasutajate seas oodatust kiiremini populaarsust võitnud, usub iSuppli, et see number täitub juba järgmisel aastal.

Eelmisel aastal suurenes LTE kasutajate arv 599 protsendi võrra 13,2 miljonilt inimeselt 92,3 miljonini, selle aasta lõpuks on prognooside järgi maailmas 198,1 miljonit LTE kasutajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles