Elveso jätkab Kruudaga kohtuteed 27 miljoni saamiseks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paberraha.
Eesti paberraha. Foto: Toomas Huik / Postimees

Rae valla vee-ettevõte Elveso ei taha alla anda ning kaebab edasi eilse kohtuotsuse, millega veefirma 27 miljonist kroonist ilma jäeti.


Eile otsustas Harju maakohus, et Elveso nõue saada endisel Kalevilt, praeguselt Lutermalt kätte 27 miljonit krooni ülereostustasu, on alusetu.

«Harju Maakohtu otsus kinnitab üheselt, et ASi Luterma ja ASi Elveso vahel pikka aega vaidluse all olnud ülereostustasude nõue ASi Luterma vastu on põhjendamatu,» ütles ASi Luterma õigusteeninduse juht Allan Viirma eile.

Elveso ei kavatse aga jonni jätta ning kaebab otsuse edasi. «Meenutagem, et ka nn esimeses ülereostustasu vaidluses saavutas Elveso õiguse ülereostustasu nõude esitamise osas alles ringkonnakohtus. Nüüd menetletav hagi oli esitatud võlgnikult raha reaalselt kättsaamiseks,» ütles Elveso juhatuse esimees Toomas Heinaru.

Elveso teatel lasi kommivabrik Kalev aastatel 2004-2007 Jüri biopuhastisse reovett, mille reostustase ületas kehtestatud norme kaheksakordselt. AS Kalev jättis toona tasumata kõik ülereostuse eest esitatud arved.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles