Kilk läheb Pärnu Sadama asjus kohtusse

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel lõid Mati Einmann (vasakul), Endel Siff ja Rein Kilk turbahalli avamisel rõõmsalt klaase kokku, nüüd on aga meeste vahel tüliõun järada.
Suvel lõid Mati Einmann (vasakul), Endel Siff ja Rein Kilk turbahalli avamisel rõõmsalt klaase kokku, nüüd on aga meeste vahel tüliõun järada. Foto: Urmas Taul / Pärnu Postimees

Ettevõtja Rein Kilgile kuuluv AS Transcom soovib kindlasti kasutada ASi Pärnu Sadam aktsiate ostueesõigust ning kinnitab, et ka eelisostuõigusest teavitamine on toimunud õigeaegselt. Kuna endine äripartner AS A&O töötab eelisostuõiguse kasutamisele vastu, pöördub Transcom oma õiguse realiseerimiseks kohtusse. 

«ASi Pärnu Sadam kaasaktsionäri ASi A&O omaniku Mati Einmanni väide, et jäime teatamisega hiljaks, ei vasta tõele – loomulikult andsime oma soovist õigeaegselt teada – ma ei tegutse ettevõtluses esimest aastat,» märkis AS Transcom nõukogu esimees Rein Kilk pressiteate vahendusel.

Transcom esindav vandeadvokaat Ramon Rask sõnas, et kui firmal on eelisostuõiguse kasutamine takistatud, kaebavad nad asja kindlasti kohtusse.

«Oleme täiesti kindlad, et teade jõudis õigel ajal kohale, sest Mati Einmannile ja Juhan Pihelbule saadeti vastavad e-kirjad juba 17. jaanuaril ning serverite logi kinnitab ka nende e-kirjade kättesaamist.»

Lisaks pandi Ramon Raski sõnul 17. jaanuaril posti ka tähitud kirjad, mida toimetati 18. jaanuari jooksul kätte kolm korda.

«Tähitud kirjad õnnestus postiljonil kätte anda Pärnu Sadamas ning Pärnu Laevatehases kohal olnud sekretäridele, ei Mati Einmann ega ka Juhan Pihelbu sel päeval tööle ei ilmunud ja tähitud kirju ka kodus vastu ei võtnud,» väitis Rask.

18. jaanuaril toimetas Pärnus dokumente eri aadressidel Pihelbule ja Einmannile kätte 2 kohtutäiturit, kes jätsid avaldused nii mõlema isiku töökohtadesse kui kodudesse, kuid ka neil ei õnnestunud Pihelbud ja Einmanni sel päeval isiklikult tabada, lisas Rask.

Raski sõnul anti ostueesõiguse kasutamissoovi kinnitavad dokumendid üle ka Einmanni ja Pihelbu advokaatidele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles