Nutikas külmik pakub toiduretsepte ja aitab koostada ostunimekirju

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi nutikülmik T9000
Samsungi nutikülmik T9000 Foto: SCANPIX

Ka tavalised kodumasinad on saamas nutikaks. Paar nädalat tagasi CES tarbeelektroonikamessil esitletud Samsungi külmik jooksutab rakendusi, mis aitavad kasutajatel luua ostunimekirju, koostada toiduretsepte ja hoida silma peal toiduainete nagu piim ja jogurt säilivuskuupäevadel.

Samsungi T9000 nutikülmik on varustatud WiFi toega ning 10-tollise diagonaaliga puutetundliku ekraaniga, jooksutades erinevaid Androidi rakendusi nagu retseptivalikut pakkuvat Epicuriousi ja märkmetegemiseks sobivat Evernote'i, kirjutab Reuters.

Külmiku ekraanilt on võimalik jälgida uudiseid, ilma ja isegi Twitteri uudistevoogu. Samsungi Kanada koduseadmete üksuse asepresidendi Warner Doelli sõnul on Google Calendari integreerimise abil võimalik asendada ka «tavalisi» köögis leiduvaid kalendreid ning vaadata ka fotoesitlusi.

Ostunimekirja on külmiku ekraanil võimalik luua Evernote'i rakenduse abil, misjärel on seda nutitelefoniga sünkroniseerides võimalik poes kasutada. Lugematut hulka retsepte pakub aga Epicurious.

«Kasutaja võib lausuda, «mul on need ja need toiduained külmikus, mida ma saan nendest valmistada?» ning külmiku ekraanil kuvatakse võimalikud retseptid,» ütles Doell.

Neile inimestele, kellel on probleeme toiduainete säilimiskuupäevade jälgimisega, on samuti loodud vastav rakendus.

Aga miks on tarbijatele, kes niigi kasutavad kodus tahvelarvuteid ja nutitelefone, vaja järjekordset nutikat seadet?

«Minult küsitakse tihti, miks on külmikule vaja ekraani? Ning see on hea küsimus, kuna me oleme tänapäeval niigi tehnoloogiast üleküllastunud,» ütles Doell.

Olulisemateks põhjusteks on tema sõnul külmiku haldamise, näiteks temperatuuri muutmise lihtsustamine ning kasutajamugavus, kuna tarbijad nõuavad üha rohkem kõikehõlmavat ühenduvust.

«Me ei räägi ainult tänasest päevast, vaid ka sellest, milline on pilt viie kuni kümne aasta pärast,» lisas ta.

Ükskõik kas selleks on temperatuuri, valguse või ka näiteks aknakatete kontrollimine, kodu automatiseerimise rakendused jõuavad tulevikus aina suuremal määral tarbijateni.

«Tehnoloogia on kiirelt sulandunud kõikidesse tootekategooriatesse. Koduseadmed on senini olnud konservatiivseks tööstusharuks, kus uusi tehnoloogiarakendusi ei ole veel eriti kiirelt üle võetud,» selgitas Doell.

Samsungi T9000 nutikülmik jooksutab Androidi operatsioonisüsteemi, kuid vaikimisi kaasatulevatele rakendustele ei ole võimalik uusi juurde installeerida. Müüki tuleb see maailmas kevadhooajal orienteeruva jaemüügihinnaga 3999 dollarit ehk 2247 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles