Haiglatel tuleb kopsakaid eurotoetusi tagasi maksta

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäel.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäel. Foto: Liis Treimann

Eelmise aasta lõpus andis sotsiaalminister Taavi Rõivas välja käskkirjad, mille järgi peavad kuus eurotoetust saanud asutust riigihangete seaduse rikkumise tõttu tagasi maksma ligi 170 000 eurot, kirjutab Äripäev.

Sotsiaalministeeriumi finants- ja varahalduse osakonna struktuuritoetuste talitus, kes korraldab toetuse saajate üle järelevalvet ning hindab projektide raames tehtavate kulude abikõlblikkust, leidis kuue projekti puhul riigihangete seaduse rikkumisi ning ministeerium esitas veel aasta lõpus toetuse saajatele raha tagasimaksmise nõuded.

Kõige suuremad summad tuleb tagasi maksta Põhja-Eesti Regionaalhaiglal ja Ida-Viru Keskhaiglal, vastavalt 68 556 ja 65 190 eurot.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla toetuste tagasimakse nõue on seotud riigihankega «Täisdigitaalsed röntgenaparaadid», kus hankelepingu muutmisega rikuti riigihangete seadust. 2008. aastal korraldatud hanke kogumaksumus oli üle 2,7 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles