Pahatahtliku maksuvõla eest peab vastutama juhatuse liige

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Äsjane riigikohtu otsus annab maksuametile paremad relvad ettevõtte maksuvõla sisse­nõudmiseks juhatuse liikmelt. Seda juhul, kui on selge, et tegu oli pahatahtlikult tekitatud võlaga, kirjutab Äripäev.

Detsembris otsustas riigikohus jätta rahuldamata kaebuse, kus OÜ Kismet-Teenused endine juhatuse liige Ain Leedu vaidlustas maksuameti vastutusotsuse, millega nõutakse temalt sisse ettevõtte maksuvõlg.

Kontrollides selle ettevõtte tehinguid mitme aasta jooksul, leidis maksuamet, et Leedu on oma käitumisega tahtlikult firmale maksuvõla tekitanud. Seetõttu otsustati võla kättesaamiseks rakendada pankrotimenetluse asemel vastutusmenetlust. See tähendab, et maksuvõlga ei nõuta sisse võlglaselt, vaid isikult, kes vastutab seaduse alusel äriühingu maksukohustuse täitmise eest ning kes peab võla tasuma oma isiklikest vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles