Tööandjate juht: Eesti sisserände strateegiaga tuleks viivitamatult tegeleda

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kriis
Tarmo Kriis Foto: Priit Simson / Postimees

Tööandjate keskliidu juhi Tarmo Kriisi sõnul saaks Eestis tekkida rohkem hästitasustatud töökohti, kui panustada inseneride koolitamisele ja vajadusel ka sisserändele.

«Selleks vajame hästi läbimõeldud sisserände strateegiat, millega tuleks viivitamatult tegeleda,» ütles Kriis. «Majandusvaldkonna jagamist teenusmajanduseks ja tootmiseks ei pea ma õigeks, sest see on juba aegunud arusaam. Hinnata tuleks rohkem seda, kus raha teenitakse: Eestis või välismaal ehk teisisõnu- ergutada tuleks eksportivat majandust, sest koduturg on väga väike.»

Teenusmajanduskoja juht Yrjö Ojasaar ütles tänases intervjuus Postimehele, et me peame ükskord ausalt otsa vaatama tõsiasjale, et praeguses olukorras on meil vaja maksumaksjaid juurde, sest Eesti ettevõtjaid ei saa veel rohkem maksudega pigistada. «Ettevõtjatele peab võimaldama tuua väljastpoolt Eestit siia maksumaksjaid ja spetsialiste, sest muidu kaob nende ettevõtete konkurentsivõime. Riik peab tekitama inimestes huvi, et inimesed tahaksid siia tulla. Ja et Eesti ettevõtjad saaksid valida, keda võtta, mitte ei peaks inimesi tikutulega taga otsima,» rääkis Ojasaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles