Eesti ekraanitehnoloogia idufirma alustab Lõuna-Koreas äritegevust

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visitret näeb oma klientidena Aasias asuvaid ekraanipaneelide tootjad, mis kasutavad e-paberit ekraanikomponendina. Pilt on illustratiivne.
Visitret näeb oma klientidena Aasias asuvaid ekraanipaneelide tootjad, mis kasutavad e-paberit ekraanikomponendina. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX.

Eestis ekraanitehnoloogiat arendav idufirma Visitret Displays külastas aasta alguses Lõuna-Koreas tegutsevaid FPD (Flat Panel Display) ettevõtteid eesmärgiga luua sealne allüksus ning alustada ekraanimoodulite tootmisega.

Ühe nädala jooksul kohtuti paljude oluliste võtmeisikutega ja ettevõtetega, kes on tihedalt seotud Lõuna-Korea pooljuhtide- ja elektroonikasektoriga.

Külastavate ettevõtete hulgas olid Samsung Display, Korea Electronics Technology Center, Chonbuk National University, D-Tech ja Narae Nanotech. Antud kohtumisi aitasid organiseerida Dr. Park ja professor Jin Her, kes on esimesed Visitret Displays töötavad inimesed Lõuna-Koreas.

Idufirma äriarendusjuht Andrus Kurvits ütles, et tänu Dr.Park´i ja professor Jin Her väga suurtele kogemustele FPD tööstuses ning laiale suhtevõrgustikule oli nädala jooksul kogetu ja saavutatu ülimalt väärtuslik.

Kurvitsa sõnul on ettevõte alates 2007. aastast tegelenud tehnoloogia arendamisega, nüüd ollakse jõutud nii kaugele, et otsitakse sellele ärilist rakendust. Ekraanide tootmisega loodetakse Lõuna-Koreas algust teha juba 2014. aastal.

Visitret Displays arendab uudsel tehnoloogial põhinevat elektroonilist õhukest ekraani, mis on ilmastikukindel, kergesti päiksese käes loetav ning väga madala energiatarbega. Visitreti arendatud ekraanimoodul on kasutatav erinevates rakendustes nagu välireklaamid, bussipeatuste infotablood, intelligentsed liiklusmärgid, staadionite punktitabelid jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles