Milder: euro suunas liikumine on igal juhul kasulik

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Milder.
Meelis Milder. Foto: Silja Kaigu

Baltika juhatuse esimees Meelis Milder ütles, et euro on praegu kindlasti hea eesmärk ja isegi kui see mingil põhjusel tulemata jääb, muudab selle suunas liikumine Eesti majanduse tugevamaks. 


Oht, et liigsel kulude kärpimisel riik liiga õhukeseks muutub, on Milderi sõnul täiesti olemas, sest kusagil tuleb piir vastu.

Ta tõi võrdluse ettevõtetega, mis peavad täna samuti kaht vastandlikku eesmärki järgima. Ühelt pool tuleb ellujäämiseks kulutase kõvasti alla suruda, teisalt peab allesjäänud tulubaasiga säilitama ettevõtte jätkusuutlikkuse ka uues majanduskeskkonnas. Kui sellist tasakaalu otsivad täna ettevõtted, siis võiks seda ka riik teha, arvas Milder.

Baltika kohta ütles Milder, et ettevõte on hetkel kohandumise teel ja ei saa öelda, et kõik juba hästi oleks. «Kui aus olla, siis reaalne majanduslangus jõudis Eestisse alles eelmise aasta lõpus ja päris keerulist aega on olnud ehk vaid neli-viis kuud. Seeõttu ilmneb nüüd ettevõetud sammude mõju ka alles tulevikus,» selgitas ta.

«Kui täna räägib valitsus kuue miljardi kärpimise vajadusest, siis täna ehk see ongi kuus miljardit, aga kolme kuu pärast võib see olla juba kaheksa miljardit. Aja hind on praegu uskumatult kõrge,» lausus Milder.

Küsimusele, kas ka makse tõstma peaks, vastas Milder, et talle meeldib loogika, et miski ei tohiks liiga püha olla. «Kui on olemas veendumus, et mingi maksu tõstmine ka tegelikult riigikassasse lisaraha toob, siis võiks seda kasutada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles