Inteli kasum kukkus 27 protsenti

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inteli logo.
Inteli logo. Foto: SCANPIX

Maailma suurima pooljuhtkiipide tootja Inteli neljanda kvartali kasum langes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 27 protsenti, analüütikud näevad selle põhjusena personaalarvutite turu kokkukuivamist ning nutitelefonide ja tahvelarvutite üha suurenevat populaarsust.

Ettevõtte eelmise kalendriaasta neljanda kvartali käive langes tunamullusega võrreldes 13,89 miljardilt dollarilt 13,5 miljardi dollarini ning kasum 3,36 miljardilt dollarilt 2,47 miljardi dollarini, kirjutab Wall Street Journal.

Kuigi Intel on suurelt panustanud võimsate, ülikergete ja -õhukeste sülearvutite ehk ultrabookide massidesse jõudmisele, pole need loodetud populaarsust tarbijate seas saavutanud, samuti ei ole Intel suutnud läbi lüüa mobiilsete nutiseadmete protsessorite turul. Probleemiks on Inteli pakutavate toodete suhteline kallidus, mis annab konkurentidele vägagi hinnatundlikul nutiseadmete protsessorite turul eelise.

Analüütikuid panevad muretsema ka Inteli suured investeeringud tootmistehnoloogiasse ja infrastruktuuri. Kui eelmisel aastal tehti 11 miljardi dollari eest kapitaliinvesteeringuid, siis käesoleval aastal plaanitakse seda summat suurendada veel kahe miljardi dollari võrra.

«13 miljardit dollarit on suur number,» ütles Sanford C. Bernsteini analüütik Stacy Ragson. «Intel panustab suurele käibekasvule 2014. aastal.»

Käesoleva kvartali käibeks hindab Intel 12,2-13,2 miljardit dollarit, mis ühtib suures plaanis ka Thomson Reutersi analüütikute pakutud keskmise 12,9 miljardi dollariga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles