Rein Kilk kasutab esmaostuõigust Pärnu Sadama täielikuks omandamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Andres Haabu

Rein Kilk on otsustanud kasutada ASi Pärnu Sadam aktsiate müügi puhul põhikirjast tulenevat aktsionäri esmaostuõigust, mistõttu omandab Kilgi ettevõte AS Transcom Endel Sifi ettevõtte Logman Invest asemel A&O ASile kuuluvad 50 protsenti ettevõtte aktsiatest ning saab tehingu tulemusena sadama ainuomanikuks.

Kilk ütles BNSile, et aktsiate ostmise tehing peaks toimuma tuleval esmaspäeval. Praegu kuulub Transcomile 50 protsenti Pärnu Sadama aktsiatest.

Otsuse aktsiate esmaostuõigust kasutada tingis Kilgi sõnul vajadus tagada ettevõtte juhtimises töörahu. «On tarvis lõpetada see olukord, kus Pärnu Sadamat sisuliselt juhitakse Pärnu maakohtu kaudu. Ehkki firma ise töötab heas mõttes rutiinselt edasi, siis ettevõtte juhtimises on vaja teha aktsionäride ühemõtteliselt konsensuslikke otsuseid, näiteks investeerimistegevuse osas,» ütles Kilk.

Eelmise aasta lõpus pakkus Kilk enda sõnul oma osalust Pärnu Sadamas müüa teisele osanikule A&O ASile, kuid ettevõte ei olnud nõus osaluse eest tasuma Kilgi soovitud hinda.

Detsembri alguses meedias avaldatud info kohaselt ostis ettevõtja Endel Siff 50 protsenti AS-i Pärnu Sadama aktsiaid, mis varem kuulusid Juhan Pihelbu ja Mati Einmanni ettevõttele A&O AS. Pärnu Sadama teine aktsionär Rein Kilk ütles toona, et aktsiate müük tuli talle üllatusena ja ta kaalub ostueesõiguse kasutamist Sifile müüdavate aktsiate omandamiseks.

Eelmise aasta lõpus taotles Pihelbule kuuluv Pärnu Laevatehas Pärnu maakohtus Transcom AS-i pankrotti. Pärnu Laevatehas rajas pankrotiavalduse nõudele, mis tal on võlgniku vastu tulenevalt 17. detsembril 2010. aastal sõlmitud laenulepingust. Kohus lükkas novembris pankrotitaotluse tagasi.

Pärnu Sadama käive oli 2011. aastal 9,29 miljonit eurot ning puhaskasumit teenis ettevõte 3,63 miljonit eurot. Ettevõtte bilansimaht oli 40,5 miljonit eurot ja omakapital 21,9 miljonit eurot.

Pärnu Sadama juhatusse kuuluvad praegu Mati Einmann ning Sander Kilk. Ettevõtte nõukogu liikmed on Oliver Einmann, Rein Kilk, Karl Liivapuu, Tarvo Lindmaa ja Juhan Pihelbu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles