GM kaalub tehaste sulgemist nädalateks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
General Motorsi töölised aprilli alguses uute Chevrolet Camarodega ettevõtte Ontario tehases Kanadas.
General Motorsi töölised aprilli alguses uute Chevrolet Camarodega ettevõtte Ontario tehases Kanadas. Foto: Reuters / Scanpix

Raskustes USA autotootja General Motors plaanib osa oma Ühendriikide tehastest sulgeda kuni üheksaks nädalaks, et hoida kokku raha ajal, mil nende autode müük on järsult langenud, kirjutas täna ajaleht

Detroit News

.


Ajalehe teatel pole tehaste täpne sulgemisaeg teada, ent tõenäoliselt leiab see aset eeloleval suvel. Seni on GM oma tehased suvehooajal sulgenud kaheks nädalaks, et pausi ajal näiteks uusi toodanguliine kasutusele võtta.

Suvepausi kaalutakse tänavu aga pikendada, et vähendada kulutusi ja müümata autode järjekorda, kirjutas ajaleht Washington Post.

Eesmärgiks on sel aastal tootmismahtu vähendada 170 000 sõiduki võrra.

Kuuldusi «spekulatiivseks» nimetanud GMi pressiesindaja Chris Lee ütles uudisteagentuurile AFP, et ettevõte teatab üldiselt esmalt sulgemistest oma töötajatele, kuid keeldus kinnitamist, kas seda on ka reaalselt kavas teha.

GM on saanud USA valitsuselt pankroti vältimiseks 13,4 miljardit dollarit abi, üleeile teatas valitsus, et laenab firmale veel viis miljardit dollarit.

GM peab Obama administratsioonile 1. juuniks esitama kava, kuidas oma tegevust põhjalikult ümber korraldada. Viimased ettepanekud lükkas valitsus märtsi lõpus tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles