Moody’s jättis Eesti reitingu muutmata

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moody'se koduleht.
Moody'se koduleht. Foto: Postimees.ee.

Reitinguagentuur Moody's Investors Service jättis Eesti riigireitingu ning pankade valuutahoiuste reitingu tasemel A1 muutamata, kuid langetas Läti ja Leedu reitinguid.


Reitinguväljavaated muutis Moody's negatiivseks, mis tähendab, et neid võib ees oodata langetamine.

Moody'se asepresident ja vanemanalüütik Kenneth Orchard märgib kommentaaris, et praeguses sügavas ja pikaajalises majanduslanguses Eesti valitsuse usaldusväärsus säilib.

«Valitsus töötab eelarvedefitsiidi kontrolli all hoidmise nimel, likviidsus on tagatud ning valitsus on pangandussektori probleemidest küllalti hästi isoleeritud,» kirjutab ta.

Buumi ajal ohjes hoitud eelarvepoliitika ning praeguses olukorras tehtud muljetavaldavad eelarvekärped annavad lootust, et Eesti eelarvedefitsiit jääb tänavu allapoole Maastrichti kriteeriumites sätestatud 3 protsendi piiri SKTst. «See tulemus, mis on üks parimaid Euroopa Liidus, peaks lubama Eestil 2011.aasta algusest eurotsooniga liituda,» kirjutab Orchard. 

Moody's langetas Läti reitingu tasemele Baa3 seniselt tasemelt Baa1, reitinguväljavaade on negatiivne. Moody'se teatel on reitingu langetamise põhjuseks varem oodatust tõsisem majanduslangus.

Leedu riigireitingu langetas Moody's tasemele A3 seniselt A2-lt. Leedu reitingu langetamist põhjendas Orchard majandusaktiivsuse langusest tingitud tõenäolise likviidsussurvega valitsusele selle aasta teisel poolel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles