Sharp on drastiliselt vähendanud iPadi ekraanide tootmist

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljanda generatsiooni iPad ja iPad mini
Neljanda generatsiooni iPad ja iPad mini Foto: SCANPIX

Kuna tarbijad eelistavad tahvelarvuti ostul pigem iPad Mini, on Apple'i tarnepartner Sharp vähendanud 9,7 tolliste iPadi ekraanide tootmist pea nullini, vahendab Reuters oma anonüümseid allikaid.

Sharpi Kameyama tehase iPadi ekraanide tootmisliin Kesk-Jaapanis on sel kuul drastiliselt vähenenud nõudluse tõttu töötanud minimaalsel võimsusel, ütlesid kaks Sharpi tootmisprotsessidega kursis olevat anonüümseks soovida jäänud allikat Reutersile.

Nii Sharpi kui ka Apple'i kõneisikud keeldusid uudisteagentuurile sel teemal kommentaare andmast.

Reutersi allikad ei öelnud, kui palju on tootmise vähendamine seotud kiire pühadehooaja lõppemisega või sellega, et tarbijad eelistavad traditsioonilise 9,7-tollise ekraaniga iPadi asemel pigem väiksema 7,9 tollise ekraaniga iPad Mini.

Uuringufirma Macquarie Research on hinnanud, et «suurema» iPadi tarnenumbrid kukuvad käesolevas kvartalis võrreldes eelmise aasta kolme viimase kuuga 40 protsendi võrra ehk 13 miljonilt 8 miljonile eksemplarile. Samas näitavad Apple'i tahvelarvutite tarnenumbrid tänu iPad Mini populaarsusele ilmselt palju väiksemat langust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles