Riigi Kinnisvara nõuab Tallinna Veelt 302 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vangla
Tallinna vangla Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) nõuab kohtus AS-ilt Tallinna Vesi kahjude hüvitamist summas 302 000 eurot Tallinna vanglale arvete esitamise eest juriidilise isiku tariifiga, mida peab ebaseaduslikuks.

Kuna RKASi algne nõue ei olnud selge, nõudis Harju maakohus, et seda hiljemalt tänavu 10. jaanuariks täpsustataks, teatas Tallinna Vesi börsile.

Veefirma teatel on RKAS nüüdseks täpsustanud, et väidetavasti on kahju tekkinud sellest, et Tallinna Vesi rakendas Tallinna linna hinnamäärusi vastavalt rahvusvahelisele erastamislepingule ning et veefirma on seeläbi väidetavalt rakendanud juriidilistest ja füüsilistest isikutest klientide suhtes ebaseaduslikult diskrimineerivaid veehindu.

RKAS väidab veefirma teatel, et Tallinna linna hinnamäärused on tühised ja Tallinna Vesi ei oleks pidanud neid rakendama. RKASi arvates oleks Tallinna Vesi pidanud Tallinna vangla ja RKASi suhtes, mis mõlemad on avalik-õiguslikud juriidilised isikud, kohaldama füüsiliste isikute ja mitte juriidiliste isikute tariife.

Tallinna Vee teatel esitas RKAS sarnastel alusetel mullu augustil kaebuse Tallinna linna vastu ka halduskohtule, et vaidlustada samad Tallinna linna hinnamäärused. «See tähendab, et RKAS vaidlustab samu, Tallinna linna kehtestatud kaheseid veehindu mitme eri isiku vastu eri kohtutes,» märkis ettevõte.

Esimese ja teise astme halduskohtud on mõlemad juba leidnud, et RKASi nõudel puudub õiguslik alus. Antud kohtuasi on hetkel menetlusloa ootuses riigikohtus.

Kahesed tariifimäärad on kehtinud Tallinnas alates 1990. aastatest ja Tallinna vangla suhtes on alati rakendatud juriidiliste isikute tariifi nii enne kui pärast ASi Tallinna Vesi erastamist, seisab ettevõtte teates. Tallinna Vesi leiab, et ettevõtte erastamislepingut peaks põhimõtteliselt austama ning on Tallinna vangla ja RKASi suhtes alati järginud Tallinna linna hinnamäärusi, mis olid ettevõtte hinnangul täielikult vastavuses ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniseadusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles