Eurostat: Euroopa Liidus kasvas ehitus enim Eestis

BNS
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste liiklussõlme ehitus.
Ülemiste liiklussõlme ehitus. Foto: Toomas Huik

Eurostati andmetel kasvas ehitustegevus Euroopa Liidus (EL) mullu kolmandas kvartalis aasta varasema ajaga võrreldes kõige rohkem Eestis 14,6 protsenti, teisel kohal oli Läti 8,3 protsendiga ja kolmandal kohal oli Austria 5,2 protsendiga.

Suurim aastane langus ehituses toimus kolmandas kvartalis Euroopa Liidu riikidest Kreekas, kus see kahanes 35,3 protsendi võrra, Portugalis kahanesid ehitusmahud 18,1 protsenti ning Itaalias 14,1 protsenti.

Eurotsoonis langesid aastases võrdluses hooajaliselt korrigeeritud ehitusnäitajad 4,8 protsenti ning kasvasid varasema kvartaliga võrreldes 0,2 protsenti. Euroopa Liidu kõikide riikide kogunäitajad langesid vastavalt 0,7 ja 6,4 protsenti.

Võrreldes möödunud aasta teise kvartaliga tõusis ehitus kolmandas kvartalis Eestis 2,5 protsendi võrra, Lätis langesid ehitusnäitajad 0,9 ja Leedus 8,4 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles