RIA: Eesti infoühiskonna toimimine on väga haavatav

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula.

Riigi Infosüsteemi Ameti järelevalve osakonna juhataja Epp Maaten ütles Elioni riket kommenteerides, et Eesti infoühiskonna toimimine on vägagi haavatav, samas on Eestis seda sõltuvust hästi teadvustatud ning süsteemide sujuva toimimise nimel teevad pidevat tööd nii riik kui erasektor.

«Iga riket võib vaadata kui head õppimisvõimalust, kuidas oma süsteeme vastupidavamaks ja paindlikumaks muuta,» ütles ta E24-le.

Antud riket hindab Maaten Elioni jaoks väga tõsiseks juhtumiks, mis aga inimeste igapäevaelu rivist välja ei löö.

«Paljudele inimestele on tekitanud ebamugavusi televisiooni puudumine või pikalt hilinevad e-kirjad, kuid arvame, et igapäevane elu nende katkestuste tõttu seisma ei jää ning juhtumi mõju ühiskonnale on suhteliselt väike. Katkestuste valguses võiks Elion tõsiselt üle vaadata oma teenuste pakkumise selle nurga alt, kuidas vältida olukorda, kus ühe seadme rikke korral nii paljud teenused kättesaamatuks muutuvad ja teenuste taasteaeg on pikk,» ütles ta.

Küsimusele, kui haavatavaks peab RIA Eesti veebimajutuspakkujate haldussüsteeme, vastas Maaten, et võrreldes mitmete teiste riikidega on Eesti teenusepakkujad heal tasemel.

«Näiteks suudavad meie majutusteenuse pakkujad suhteliselt kiiresti eemaldada oma serveritest nakatunud veebilehti või paigata levinumaid turvaauke sisuhaldustarkvaras, näiteks Joomlas,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles