Ansip: VEB fondi asjaosalised võiksid oma mälu värskendada

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Jürgen Ligi.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Laura Oks

«Ei peaks. Need, kes peaksid mäletama, võiksid oma mälu värskendada,» lausus peaminister Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil vastuseks küsimusele, kas avalikkus peabki VEB fondi küsimustes leppima asjaosaliste vastustega, et nad midagi ei mäleta.

«Eesti Panga omaaegsetele juhtidele see au ei tee, et pangast on läinud välja valeandmeid sisaldanud dokument,» lausus ta.

«Olen üks nendest, kes peab tõdema, et on usaldanud 90ndate aastate Eesti Panka  rohkem, kui see oleks väärinud,» lausus Ansip.

Peaminister ei soostunud vastama küsimustele, kuidas peaks asjaosaliste mälu värskendama. Samuti ei soostunud peaminister kommenteerima VEB fondi puudutavaid sisulisi detaile. «See ei ole teema, mida peaminister peaks kommenteerima,» lausus ta.

«Oluline on, et Eesti riigilt pole keegi riisunud 420 miljonit krooni. VEB fondis ei ole kunagi raha olnud, sealt pole olnud võimalik raha riisuda,» lausus Ansip, lisades, et nõude võõrandamine on tema jaoks olnud avalikkuses ammu käsitlust leidnud teema.

«Minu töömehe tee pole mind kunagi viinud VEB fondi ja andku taevas, et meie teed ka tulevikus ei ristu,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles