Saksamaa keskpank toob 674 tonni välismaal paiknevast kullast koju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa keskpanga töötaja täna toimunud pressikonveterntsi ajal ultrahelisedamega keskpangale kuuluvat kullakangi testimas.
Saksamaa keskpanga töötaja täna toimunud pressikonveterntsi ajal ultrahelisedamega keskpangale kuuluvat kullakangi testimas. Foto: SCANPIX

Saksamaa keskpank teatas kolmapäeval, et toob 2020. aastaks poole oma kullavarudest New Yorgist ja Pariisist Frankfurti.

New Yorgist on kavas tagasi tuua 300 tonni ja Pariisist 374 tonni kulda.

Ülejäänud pool kullast jääb edasi New Yorki ja Londonisse keskpankade võlvide alla.

2011. aasta lõpu seisuga olid Saksamaa kullavarud 3396 tonni, mille väärtus oli 132,9 miljardit eurot. 31 protsenti sellest oli Saksa keskpanga keldrites, 45 protsenti oli deponeeritud USA keskpanka, 13 protsenti Inglise Panka ja 11 protsenti Prantsusmaa keskpanka.

Aastaks 2020 on 50 protsenti kullavarudest Frankfurdis, 37 protsenti New Yorgis ja 13 protsenti Londonis. Pariisist tuuakse kõik kullavarud ära. Kuna Prantsusmaa ja Saksamaa on mõlemad euro kasutajad, siis ei sõltu Saksamaa keskpank enam Pariisist kui finantskeskusest, öeldakse Saksamaa keskpanga avalduses.

Kulla ümberpaigutamine võimaldab keskpangal täita kaht kullareservi peamist funktsiooni: suurendada usaldust kodumaal ja vahetada peamistest finantskeskustes vajaduse korral kiiresti kulda valuutade vastu, lisas Saksamaa keskpank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles