Eestil on eurotsooni paremuselt 8. võlareiting

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reitinguagentuur Moody's Investor Service.
Reitinguagentuur Moody's Investor Service. Foto: SCANPIX

Kolme suure rahvusvahelise reitinguagentuuri järgi on Eesti võlakirjareiting eurotsooni riikide hulgas kaheksandal kohal, selgub Soome majanduslehes Kauppalehti toodud tabelist.

Standard & Poor’s on andnud Eestile reitingu AA-, Moody’s reitingu A1 ja Fitch A+. Kõik kolm agentuuri on nimetanud Eesti reitingud stabiilseks, mis tähendab, et vähemalt lähema poole aasta jooksul reitingut ei alandata.

Eurotsooni kõrgeima reitinguga riik on Soome – kõik kolm agentuuri on andnud põhjanaabrile kõrgeima, AAA reitingu stabiilse väljavaatega. Kolm agentuuri on andnud kõrgeima reitingu ka Saksamaale, Luksemburgile, Austriale ja Hollandile, aga vähemalt üks agentuur on nende riikide reitinguväljavaate alandanud negatiivseks.

Prantsusmaal on AAA reiting Fitchi poolt. Standard & Poor’s ning Moody’s on Prantsusmaa võlareitingut juba alandanud ning kõigi kolme agentuuri reitingu väljavaade on Prantsusmaa võlakirjadel negatiivne.

Prantsusmaa ja Eesti vahele mahub veel Belgia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles