Jakunin: Venemaa raudteedel valitseb avariiolukord

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin
Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin Foto: SCANPIX

Venemaa Raudtee presidendi Vladimir Jakunini teatel on riigi raudteedel tekkinud liiklusohutuse seisukohast «äärmiselt raske olukord».

Nagu kirjutab Lenta.ru, teavitas Jakunin olukorrast ka peaministrit Dmitri Medvedevit ning palus valitsusjuhil töötada «viivitamatult» välja meetmed ohutuse tagamiseks.

Venemaa Raudtee juht täpsustas, et alates käesoleva aasta algusest on juba leidnud aset üks tõsine õnnetus ning üheksa rööbastelt mahasõitmist. Lisaks on «järsult kiiremas tempos» hakkanud lagunema Ukrainas AzovElektroStalis toodetud raskeveovagunite raamid.

Jakunin tegi ettepaneku vaadata üle kaubavagunite kasutusaja pikendamisest keeldumise küsimus ning täpsustada tehnilise ülevaatuse tähtaegu ja tingimusi.

Vastasel korra ei saa Venemaa Raudtee tagada veoste ohutust, seisab Jakunini kirjas peaministrile.

Pärast raudteereforme Venemaa Raudteel omaenda kaubavagunite parki enam ei ole, neile kuuluvad vaid vedurid. Vaguneid renditakse vastavalt vajadustele.

Detsembri lõpus pöördusid vaguniehitajad Medvedevi poole palvega keelata vanade vagunite kasutamine.

Nad tuletasid peaministrile meelde, et otsus pikendada vagunite kasutusaega võeti 1990ndatel vastu ajutise meetmena – defitsiidi tõttu turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles