Euroala tööstust tabas ootamatult kukkumine

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro märk Euroopa Keskpanga ees
Euro märk Euroopa Keskpanga ees Foto: SCANPIX

Euroala tööstustoodang sooritas novembris kolme aasta suurima kukkumise. Majandus tervikuna on ilmselt olnud languses ka 2012. aasta neljandas kvartalis, mis tähistaks kolmandat järjestikust languskvartalit.

Eurostati andmetel kukkus tootmine aastatagusega kõrvutades 3,7 protsenti, kirjutab The Wall Street Journal.

Tegemist on suurima langusega alates 2009. aasta novembrist, mil vastav näitaja oli miinus 7 protsenti. Oktoobriga võrreldes kahanes euroala tööstustoodang 0,3 protsenti – kolmas järjestikune languskuu.

Novembri numbrid osutusid oodatust nõrgemateks. Läinud nädalal ennustasid Dow Jones Newswiresi poolt küsitletud analüütikud 0,2-protsendilist tõusu võrreldes oktoobriga ja 3,2-protsendilist langust aastataguse suhtes.

«Euroala novembrikuised tööstustoodangu näitajad osutasid taas jõuliselt sellele, et majanduse allakäik regioonis tervikuna on läinud aasta viimases kvartalis hoogustunud,» ütles Capital Economicsi Euroopa analüütik Ben May.

Oktoobriga võrreldes kukkus tootmine nii Iirimaal, Kreekas, Hispaanias, Itaalias kui Portugalis. Saksa tööstustoodangu kasv oli novembris kasin – kõigest 0,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles