Wal-Mart on teistest jaemüügigigantidest mitu korda suurem

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wal-Marti kaubanduskeskus.
Wal-Marti kaubanduskeskus. Foto: Steven Senne/AP

Konsultatsioonifirma Deloitte värskest jaekaubandusanalüüsist selgub, et Wal-Marti 2011. jaemüügikäive oli suurem kui neljal järgmisel jaemüügiketil kokku.

Doilette’i koostatud jaekaubandusülevaatest selgub, et 2011. finantsaastal (lõppes enne 2012. aasta juunit) oli maailma 250 suurema jaekaubanduskontserni kogukäive üle nelja triljoni dollari ja sellest enam kui kümnendiku andis Wal-Mart, kelle müük oli 446,95 miljardit dollarit.

Teisel kohal oleva Prantsusmaa kaubandusketi Carrefour' jaemüügikäive oli 113,2 miljardit dollarit ka Suurbritannia Tesco’l 101,6 miljardit dollarit.

Maailma suurim internetikaubamaja on jaemüüjate üldtabelis 23. kohal.

Soome kaubanduskontserni S Grupp, kelle jaekaubanduse käive oli 12,6 miljardit dollarit on 82. ja Kesko grupp jaemüügikäibega 9,6 miljardit dollarit 104. kohal maailmas.

Maailma suurima tehnoloogiakompanii Apple müüs oma esinduspoodides oma kaupasid 14,13 miljardi dollari eest (kontserni kogukäive oli 108,2 miljardit dollarit) olles sellega jaemüügipoodidest 72. kohal ja maailma suuruselt kolmas arvutitootja Dell on maailma suuruselt 85. jaemüügifirma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles